לתרומות לחץ כאן

בצל בשרי בבלנדר פרווה

שאלה:

הטוחן בבלנדר בצל ושאר ירקות שנתבשלו בקדרה בשרית אינה ב”י, האם נעשה הבלנדר בשרי?

תשובה:

לכתחילה אין לטחון אותו שם כאשר הוא חם [הוא כבר לא חריף, אבל חום עדיין מפליט], ואם טחנו הוא עדיין נחשב פרווה.

מקורות:

הפוסקים נחלקו כידוע בבצל בשרי שנטחן בבלנדר פרווה, המגן אברהם ואבן העוזר והמחמיר להגעיל את הסכין תבוא עליו הברכה. והיינו, כי דעת המגן אברהם סי’ תנא ס”ק ל שכאשר חותכים בצל חריף הבצל לא רק מושך טעם מהסכין אלא גם מבליע בו מטעמו, וממילא הוא נהיה כדין הבצל, אולם, האבן העוזר חולק וסובר שהוא רק בולע ולא מבליע, וכדבריו פסק בשו”ת מהרש”ג ח”ג סי’ לט. לכתחילה יש לחשוש לדעת המג”א ולהגעיל את הבלנדר, אבל מעיקר הדין מותר.

זה הכל שם שנעשתה טחינה או טיגון ממש בכלי מהמין השני או הפרווה, כאן זה רק כלי שני [אין משמעות לטחינה עצמה כי זה מעורב בעוד ירקות וגם כבר לא חריף], ואפילו אם מדובר בגוש, הרי גוש הוא רק חומרא, לכן ודאי יש לסמוך על אבן העוזר והמעבד מזון פרווה לגמרי לכתחילה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל