מכירת ארונות החמץ במטבח

שאלה:

אשתי בה אחרי לידה ושאלתי היא האם נתן לכתחילה למכור לגוי במכירת יג את כל ארונות המטבח ללא שום ניקיון ולחסוך כך הרבה עבודה ?

תשובה:

ראשית זה אפשרי, אבל אני מניח שהאשה הזו יש לה בעל, היא הרי אחרי לידה, ואם כן, אז לפחות את הארונות שיש בהם חמץ בדרך כלל, יש לנקות, הארון עם הכלים שלא מכניסים לתוכו אוכל ניתן רק להציץ בו קלות ואחר כך לסגור ולמכור. כל הנ"ל עבודה של כחצי שעה עד שעה.

בהצלחה רבה מאוד ומזל טוב ורוב נחת.