הכשרת בנלדר משקאות

שאלה:

שלום רב
האם צריך להכשיר בלנדר המיועד להכנת משקאות הנלקח מאדם שאינו שומר תו"מ? ואם כן כיצד? ברמת העיקרון מכניסים לשם בדר"כ פירות, חלב וכיוצ"ב- לא בשר ולא דברים חמים. אבל יכול להיות שהלהב מתחמם במהלך ההכנה
תודה רבה, אשמח למקורות

תשובה:

הלהב ודאי אינו מתחמם לחום שהיד סולדת בו, אבל איך אפשר לדעת שלא עשה שם גם שייק חם ? כדאי להכשיר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. רוב תשמישו זה פתרון לספרדים, לבני אשכנז נצריך הגעלה.
    שולחן ערוך אורח חיים הלכות פסח סימן תנא סעיף ו
    כל כלי הולכין בו אחר רוב תשמישו; הלכך קערות אף על פי שלפעמים משתמשין בהם בכלי ראשון על האש, כיון שרוב תשמישן הוא בעירוי שמערה עליהן מכלי ראשון, כך הוא הכשרן. הגה: ויש מחמירין להגעיל הקערות בכלי ראשון (טור בשם אבי העזרי ומרדכי פ' כל שעה ותוספות סוף מסכת ע"א), וכן הוא המנהג. וכן בכל דבר שיש לחוש שמא נשתמש בו בכלי ראשון, כגון כפות וכדומה לזה (הגהות מיימוני פ"ה ואגור). ויש מחמירין להגעיל כל כלי שתיה אעפ"י שתשמישן בצונן, משום שלפעמים משתמשין בהם בחמין (רבינו ירוחם); וכן הוא המנהג להגעילן, ובדיעבד סגי להו בשטיפה. וקערות גדולות שלא יוכל להכניס תוך כלי ראשון, יתן עליהם אבן מלובן ויערה עליהם רותחין מכלי ראשון, והוי ככלי ראשון. וכן כל כיוצא בזה. ויעביר האבן על כל הכלי, שאז מגעיל כולו (מרדכי פ' כל שעה והגהות מיימוני פ"ה ואגור ואיסור והיתר הארוך כלל נ"ח).