מבשרת שיניים לפסח / שמן למאור לפסח

שאלה:

מברשת שיניים באה במגע עם הפה. אבל האם היא צריכה כשרות לפסח?
ב. שמן למאור צריך כשרות לפסח?

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך בכשרות שני מוצרים אלו לפסח, אבל כן נהגו לקחת מברשת חדשה לפסח.

לגבי שאלתך השלישית אותה מחקתי – אסור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה. ושמח שצדקתי לגבי השאלה השלישית. אנשים מנסים לשגע ולהתיר את האסור…..
    השמן למאור ישנו חשש אם הוא נופל על השיש או על השולחן בפסח? או שהוא פגום?….
    כי אם אכן הוא מותר להדלקה אבל בעייתי שיהיה בקירבת מאכל ומטבח. אז עדיף כבר בפסח להדליק בשמן זית כשר לפסח למאכל.
    לא מצאתי שמן למאור כשר לפסח מעולם.

  2. אין בו חשש של חמץ לכאורה, אז הגם שלא נרצה לאכול משהו ללא כשרות יעודית לפסח, לחשוש שמא יפול ושמא יכנס כאשר לכאורה אינו בחשש חמץ וגם הוא פגום, נראה חומרא רחוקה מאוד ומיותרת.