כבוש כמבושל בהשריית חסה

שאלה:

זכור לי לפני שנים רבות עוד בטרם "המציאו" את החסה בגידול מיוחד , כאשר שטפנו את החסה למרור, הזהירו אותנו לא להשרות את החסה במים הרבה זמן מחשש כבוש כמבושל ואז אין יוצאים יד"ח מצוות מרור.
האם יש לכך מקור? האם יכול להיות שהסיבה היא בגלל שאז השרו את החסה במי מלח או מי חומץ ולא במי סבון? או אולי מדובר בחומרה ללא הגיון ?

תשובה:

כאשר זה במים לבד, שיעור הכבישה הוא 24 שעות, בחומץ זה הבעיה, שם כעבור 18 דקות זה כבר נחשב כבוש.

מקורות:

ראה הערות הגרי"ש אלישיב ברכות לח ב, ילקו"י מועדים עמו' תד.  שו"ת חזון עובדיה חלק א' סימן לו כרך ב' עמוד תרסו.