הפסק והיסח הדעת בברה"נ

שאלה:

בבוקר לאחר התפילה אני צריך תמיד לשתות מים ואחרי 5-10 דקות אני שותה קפה עם עוגה. כיצד ראוי לנהוג? לברך על המים ולהתכוון להוציא את הקפה והעוגה? או להתכוון למים בלבד על אף שאני יודע שאמשיך בקרוב לאכול ולשתות וזה כברכה שא"צ? ואם יש בזה חילוק אם אני שותה את המים בשולחן שעליו אני שותה את הקפה או במקום אחר בבית.

תשובה:

שלום וברכה

אם בכוונתך לשתות אחרי כמה דקות קפה בודאי תכוון לפוטרו בברכת שהכל, את העוגה לא פוטרים בשהכל כיון שברכתה מזונות.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בודאי שלא, כיון שזו לא ברכתה הראויה. אדם שלקח עוגה ביד ובירך עליה במכוון שהכל, יצא ידי חובה בדיעבד, אבל מה שאת המברך על השתייה שהכל אינו פוטר את העוגה ככל שלא כיוונת לזה בפירוש, וגם אם תכוון לכך נחלקו הדעות אם מועיל כיון השיה לברכה על מה לחול.