קריאת תהילים לסגולה

שאלה:

אני כרגע עשיתי את התיקון העצום של קריאת התהילים בליל שבת לאחר חצות הלילה, 3 פעמים את כל התהילים, ללא הפסק, בעמידה!! ברוך השם!! זה עבור עיניין מאד מאד חשוב עבורי!!!
חשבתי על האפשרות לעשות את זה עבור אנשים החפצים במעלה זו והם אינם יכולים לעשות זאת בעצמם. הם ממנים אותי לקרוא עבור הישועה שהם זקוקים לה (עבור חולה/זרע קודש/ פרנסה/ שלום בית וכו'…)
1) האם אפשר לגבות על כך תשלום, אפילו שהקריאה נעשית במהלך השבת?
2) האם אפשר לעשות את זה עבור מספר אנשים בו זמנית?
3) כמה תשלום ניתן לגבות על זה, אם בכלל?

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר סגולה זו. באופן כללי לומר תהילים זה נפלא, אבל דוקא בסדר הזה ובזמן הזה אינני מכיר.

אין לגבות שכר שבת, למרות שהקלו בזה לגבי חזנים וכדומה, אבל עדיין נהגו להקפיד שיקבל גם על טורחו לפני שבת בהכנה וכדומה.

באופן כללי אינני מחבב שלוקחים כסף מאנשים לצורך סגולות וכדומה, יש בזה תחושה של קצת ניצול מצוקה של אדם… תקבל על עצמך להתפלל על אנשים בתוך נתינה בחינם ובעזרת ה' בזכות זה תראה ישועות.

יש לזכור שלא מבקשים בקשות פרטיות בשבת.

בהצלחה רבה ושיתקבלו התפילות.