או סי די בקריאת שמע – מה עושים?

שאלה:

שלום הרב,
יש לי "או סי די" נורא בקריאת שמע – אני כל פעם חוזר ואם חשבתי מחשבה זרה באמצע הכוונה או הקריאה אני חוזר. אם לא כיוונתי תוך אמירת המילה אני חוזר. ומרוב החשש והדאגה שאני לא אכוון קשה לי להוציא את המילה הראשונה "שמע" ואני חוזר שוב עליה כמה פעמים עד שהכוונה נתפסת.

תשובה:

שלום וברכה ידידי,

ראשית, או סי די זהו קושי שחייב סיוע, אין להזניח יש לטפל.

לעצם שאלתך, עליך ללכת איתי עכשיו ולסמוך עלי, נראה אם יצליח…

  1. מחשבות זרות באמצע קריאת שמע בכלל לא מפריע!!! אני בטוח שכמעט כל אדם חושב מחשבות באמצע קריאת שמע ואפילו באמצע הפסוק הראשון כמה פעמים!! זה לא פוסל את האמירה.
  2. הכוונה המעכבת היא: אנחנו מאמינים שה' שהוא אדון הכל, הוא הבורא היחיד והמנהיג היחדי, והמציאות האמיתית היחידה בעולם. נקודה. אם חשבת את זה, ולא משנה מה חשבת עוד, יצאת ידי חובה. כל שאר הכוונות זה טוב, אבל לא מעכב, ורק אם זה מצליח בקלות בלי לחזור פעמיים.
  3. מפורש בהלכה קרא ולא דקדק באותיותיה יצא. כלומר יש לקרוא פעם אחת בלבד במתינות לא לדלג מילים, אבל מה שמילה לא נאמרה במדוייק נכון וכדומה מבחינת ניקוד או הטעמה לא משנה בכלל, ואפילו אם זה קרה – לא חוזרים שוב ויהיה מה!

תשנן את הכללים הללו, ואם תצליח לעמוד בהם, נחלצת מהצרה הזו.

ברכה והצלחה.