קריאת מגילה במקום שאין קהילה יהודית

שאלה:

שלום, אשמח לעזרתך.

אני מתחזק ובקרוב בפורים אני אטוס לחול ולא זכרתי את מצוות קריאת מגילה.
לצערי אני אשן במקום ללא בית כנסת בסביבה.
מה ניתן לעשות?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

יש אפשרות עקרונית לנסוע עם מגילה כשרה על קלף בכתב סופר ולקרוא בעצמך, בתנאי שאכן תדע לקרוא היטב [הטעמים לא משנה כל כך, אבל לא לשנות משמעות, זה לא מנוקד, למשל בין ישב ליושב שזו משמעות שונה וכתוב אותו דבר בכתיב חסר ועוד]. המלצה שלי היא לאתר באזיור בית חב"ד אני די מאמין שיש, ולעשות כל מאמץ להגיע אליו כדין.

בהצלחה רבה