אבלות בפורים

שאלה:

שלום
אבל בשנה עובר לפני התיבה בשני ימי פורים?
מה דיני פורים שלו? הרי אסור לו לשמוח
תודה

תשובה:

בענין תפילה לפני העמוד יש חילוקי מנהגים, במשנה ברורה תקפא ז נראה שהאבל מתפלל לפני העמוד רק בתפילות החגיגיות כמו הלל מוסף בראש חודש אינו מתפלל. אבל הגר"א היה מונע את האבלים מלהתפלל אפילו מנחה וערבית.

אבל עושה סעודת פורים עם משפחתו.

אבל נותן משלוח מנות בפורים כדי לקיים את המצוה, אך לא יתן דברי שמחה כממתקים אלא צרכי מזון ממש, ולא ירבה במשלוחי מנות, ועדיף לתת לעני שנצרך לכך. אלא שלא שולחם משלוח מנות לאבלים, משום שאבלים אסורים בדרישת שלום שבין אדם לחברו, וכפי שבתשעה באב איננו דורשים האחד בשלום חברו, וזהו אחד ממנהגי האבלות, וגם משלוח המנות הוא חלק מהענין של דרישת שלום, כיון שענינו להרבות אהבה ואחוה בין איש לרעהו. ראה עוד כאן.