שקית אורז בסיר בשר – נ"ט בר נ"ט?

שאלה:

שקית אורז בסיר בשר, ראיתי שמקלים בזה , מצד נט בר נט, והרי יש בליעה בשקית , (מגעילים כלי פלסטיק), איך אפשר להתיר

תשובה:

הכרעת הגר"ע יוסף הליכות עולם ח"ז עמ' סט שדין נ"ט בר נ"ט הוא גם כאמצע בישול ובין אוכל לכלי, אבל כמובן לא נסמוך על כך במקרה זה אלא רק לענין שלא להמתין שש שעות לאחר אכילת האורז ולא לענין לאוכלו עם חלב, וגם זה רק כאשר ניכר שהשקית היתה אטומה לחלוטין. וכן הובא בס' אוהל יעקב סי' פט הערה עו בשם הגר"ש וואזנר שהקיל בזה כאשר השקית סגורה ואטומה לחלוטין, אלא שציין שם שיש שהחמירו, כך שהמיקל בזה יש לו על מה לסמוך, בעיקר אם מדובר בעוף. הטעם להקל בכך משום שהוא נ"ט בר נ"ט, השקית מקבלת טעם מהבשר ומעבירה אותו לאורז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם מדובר שאין בשר בסיר בין כך יש נ"ט בר נ"ט(ואולי הנידון הוא האם לדון את זה כג' נטי"ם או שהנידון הוא שדרך שקית לא עובר בכלל ) ואם יש בשר בסיר אם כן לא הבנתי מדוע יש להקל בפשיטות נגד החוו"ד(צ"ה סק"א) ורע"א(בדו"ח) ועוד שכתבו שבזמן הבישול עצמו אין נט בר נט אלא הטעם עובר ישירות מהבשר לאוכל ואמנם יש חולקים עליהם ..אך ההכרעה היא להקל?