הלוואה בריבית כהשקעה

שאלה:

בס"ד
שלום רב
האם יהודי המחזיק בסכום כסף כלשהו בבנק, ומעוניין לתת אותו כהלוואה לאדם אחר תמורת ריבית חודשית/שנתית, על מנת לשמר את ערך הכסף שבחשבונו בשל האינפלציה שמתרחשת כעת ואף להרוויח מכך אחוזים, הדבר מותר מבחינה הלכתית?
והאם מותר להפקיד כסף בתוכנית חסכון של הבנק ולאחר שנה /שנתיים לקבל ריבית על החסכון ?
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להלוות לחבר אלא אם כן עורכים היתר עסקה תחילה.

להפקיד בבנק או להלוות מהבנק מותר כיון שלבנקים בארץ ישראל יש היתר עסקה.

ניתן להוריד שטר היתר עסקה כאן באתר דין. או שתגיבו ונשלח לכם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן ביאור קצר מהו היתר עסקה.