הוצאות האשראי האם יש בזה איסור ריבית

שאלה:

יש גמ"ח המעניק הלוואה כספית כנגד תשלומים בכרטיס אשראי. הגמ"ח גובה מהלווה דמי עלות של חברת האשראי לעסקה. האם יש בזה משום ריבית? (של הגמ"ח או של חברת האשראי)

תשובה:

שלום וברכה,

לווה שמשלם למלווה הוצאות שנעשו בגין ההלוואה אין בכך איסור ריבית. ולכן מותר לשלם למלווה את ההוצאות של עלות חברת האשראי.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן לט סעיף יז מבואר שהלווה נותן שכר הסופר. ומכאן יש ללמוד שכל הוצאות שיש למלווה בגין ההלוואה מותר למלווה לדרוש מהלווה ואין בכך איסור ריבית.