בניין משותף

שאלה:

בניין משותף קיים כשנתיים וחצי.
יש חדירת מים מקירות חיצוניים (קיר חיצוני זה רכוש משותף).
אמנם יש אחריות קבלן אבל הקבלן מתנער מאחריות ולא מטפל בפניות אליו.
קשה להתעסק אתו וגם אף אחד מהבניין לא מעוניין לתבוע את הקבלן כי פוחדים ממנו.

האם על פי הלכה אפשר לתבוע מכל הדיירים להשתתף בעלות התיקון?

תשובה:

שלום וברכה,

קלקול שיש ברכוש המשותף מוטל על כל הדיירים בבניין לתקן את הקלקול, לכן או שהדיירים תובעים את הקבלן או שהדיירים משלמים את התיקון. התיקון לא אמור ליפול על דייר אחד בלבד, אלא וועד הבית צריך לטפל הנושא.

בהצלחה.