נדרים ocd

שאלה:

שלום כבוד הרב
מאז שאני זוכרת את עצמי בתור ילדה סבלתי מחרדות פחדים אובססיות שונות וocd
אובחנתי רק בגיל 20 בתור נערה בת נהגתי לנדור נדרים בגלל אבססיות מסויימות לדוגמא אם לא יקרה הדבר הזה אז אני נודרת לקרוא את הספר תהילים או אם לא יקרה הדבר הזה אז אני נודרת לא ללכת עם מכנס קצר וכל מיני נדרים שאנני זוכרת את כולם והיו רבים או לדוגמא אם היה מבחן אז הייתי נודרת שאם אעבור את המבחן אז אעשה מצווה מסויימת כמובן שאם הייתי מודעת לכך שאסור לנדור לא הייתי נודרת.
הייתי במצב לא מאוזן מבחינת החרדות והפחדים ונדרתי דברים שאנני יכולה לקיים מה עלי לעשות יש בי המון חששות בנודע לנושא הזה האם הנדרים האלו חלים עלי?

תשובה:

נדרים שנאמרים באופן בלתי נשלט ובאופן בלתי מחושב אינם חלים ואין בהם תוקף, אבל ללכת עם מכנס קצר אסור בהחלט. ואת המצוות חייבים לקיים בלי כל קשר לנושא הנדרים.

בשורות טובות ורפואה שלמה.