נדרים

שאלה:

היה לי מריבה עם אשתי ואמרתי לה, "שסידרתי לעצמי הלכתית" שהיא לא תוכל לגעת בי/ או אני לא יוכל לגעת בה. באותו רגע ממש לא התכוונתי לנדור. ממש לא. הדבר האחרון שחסר לי עכשיו זה התרת נדרים. למחרת עלה בי ספק אולי יש בלשון הזאת כן נדר כי היה משולב בו המילים סידרתי עצמי הלכתית וזמן קודם איימתי עליה שאני יידור כך אם היא תמשיך במעשיה. שוב כוונת נדר לא הייתה , למרות שהיא עשתה מעשה שהיה לי חשק רב כן לנדור. אבל ידעתי שזה אסור

תשובה:

אין כאן שום נדר, אלא סיפור דברים בעלמא, אבל יש כאן שיח בסגנון מאוד מצער, איומים ובנושאים עדינים, ואוירה עכורה,] חייבים לשנות את הסגנון בבית! חייבים להשקיע בשלום הבית, בשמחה, בכבוד ההדדי וכו'.

בשורות טובות.