פירות וירקות – חשש שמיטה?

שאלה:

שלום וברכה.
למדתי שיש איסור ספיחין. ולמדתי שרוב הירקות אפשר כבר לקנות לכתחילה ולא דווקא בסופר של מהדרין (כמו שהיה בשנת השמיטה).
אחותי אמרה לי שהיא אוכלת רק יבול חו"ל או שמינית.
1. רציתי לדעת מה העניין ביבול חו"ל אחרי השמיטה בירקות בלבד?
2. רציתי לדעת מה זה "שמינית"? האם זה אחרי שנגמר זמן איסור הספיחין? או שאין קשר בין הדברים. מה ההבדלים?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

יבול שמינית הכוונה היא ירקות שנשתלו לאחר ראש השנה האחרון, שכלשונך הם כבר לא בחשש איסור ספיחין. בירקות כאלו שאין בהם חשש מותר לקנות בכל חנות, בתנאי שאתה יודע לערוך תרומות ומעשרות כהלכה. כמובן בפירות יש עדיין קדושת שביעית.

אני ממליץ תמיד לקנות בחנות מהדרין, כך יודעים שהופרשו תרומות ומעשרות, ואפשר לקנות במרוכז פירות וירקות יחד.

כמו כן, גם בירקות עדיין יש בעיה בתפוחי אדמה בטטות וגזר.

בהצלחה רבה.