האם מותר כבר לקנות בננות מחנויות רגילות?

שאלה:

האם כבר מותר לקנות בננות מהחנויות השונות או שעדיין צריך פיקוח שמיטה?

תשובה:

בבננות המשווקות כרגע כבר אין קדושת שביעית, כמובן יש צורך בתרומות ומעשרות.

מקורות:

בבננה אין חשש ערלה, מפני שאין עצו מחזיק פירות משנה לשנה, אלא מתחדש אין נוהגים בו ערלה כלל, כך ביארו בדברי השולחן ערוך או"ח סי' ר"ג סעיף ג', וכך נוהגים כיום, ראה בספר תעלומות לב קונטרס הליקוטים יו"ד אות טו ובדרך אמונה בפתיחה לפרק ט' מהלכות מעשר שני, ברבבות אפרים ז,ת ובפוסקים נוספים. בשאר פירות צריך לדעת שכל השנים יש בעיה לקנות בחנויות שאינן מפוקחות בכשרות מהודרת, משום שגם אם אתה מפריש תרומות ומעשרות עדיין יכול להיות חששות של ערלה. ניתן להתעדכן בענין זה באתר בית המדרש אמונת אי"ש בכל עת באלו פירות יש כרגע חשש ערלה בארץ. זה משתנה כל הזמן לפי המצב.