שבת

שאלה:

אם יש תקלה מסויימת במיכל הדחה בשירותים. (היינו בניאגרה) בעיה מסויימת במצוף. שגורמת או שהמים ממשיכים לרדת בלי סוף. או שהפוך, לאחר סיום ההדחה, המיכל לא מתמלא, וצריך "לעזור לו" או בלחיצה עליו מבחוץ, או מבפנים להזיז טיפה את המצוף… בעייתי בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

אינני חושב שיש כאן תיקון כלי שכן בלחיצה הבאה זה שוב יזוז, זה פשוט סוג של שימוש במיכל, במקום שהמצוף יפעל אוטומטית כראוי הוא זקוק להפעלה ידנית, אבל אין כאן יותר משימוש בעלמא, כיון שאין כאן תיקון, בנגיעה הבאה שוב צריך לסייע לו ידנית. אמנם אם זה לא כך, אלא אתה באמת מזיז את זה באופן שעכשיו זה חוזר למקום ונעשה מתוקן, יש לחשוש לתיקון.