קינוח אף מדמם בשבת

שאלה:

שלו'ם הרב. האם מותר לקנח את האף בשבת, כשבודאי הטישו יתמלא דם (כך כל היממה האחרונה) ? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שאם מקנח בעדינות אינו מוציא דם מהפצע אלא מקנח את הדם שכבר יצא. אבל אם אכן יש כאן הוצאת דם מהפצע וזה םסיק רישא שיצא, זו אכן קצת בעיה, עדיף לרחוץ את המקום במקום קינוח בחוזקה, ואחר כך רק לקנח בעדינות כדי ליבשו אחר שהוא נקי.

במקום שאין אפשרות לרחוץ, יש לנו כאן פסיק רישא דלא ניחא ליה במקום צער, ואולי זה גם נחשב כלאחר יד ובשינוי ויש כאן גם כבוד הבריות, ולכן נראה להקל בשעת דחק כזו, דומה הדבר לדברי המשנה ברורה בסי’ שכח ס”ק פב לגבי הוצאת קוץ שמותר, וראה פסקי תשובות שם.

רפואה שלמה.