לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סימניות – דבקיות בשבת

שאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרבנים!
אני חוזר בתשובה ויש לי שאלה לגבי צביעה כביכול בשבת.

יש לי ספר שבו אני לומד, למשל משניות, וסימנתי חלקים מהשורות במארקר צבעוני.
בנוסף לזאת יש לי גם בצידי הספר סימניות עשויות מנייר, הן נדבקות לדף בעזרת דבק עדין (אפשר לתלוש ולחבר בכל עת).

השאלה: האם כשאני פותח את הספר בעמודים, בהן השורות צבועות, האם זה נחשב לצביעה?
ושאלה נוספת, האם יש עניין לא לגעת בסימניות של הספר או להסיר אותן לפני שבת (מוקצה?).

אשמח לעזרתכם.

תשובה:

שלום וברכה

את שאלת הצביעה לא הבנתי, הרי אתה לא צובע בשבת, אלא רק פותח עמודים שיש שם צבע, אז מה הבעיה?

כיון שהסימניות האלו מיועדות להדבקה והסרה כל הזמן אין בכך איסור קורע ומותר להסיר אותן בשבת, אלא אם כן הן מיועדות להשאר שם זמן ארוך.

בהצלחה רבה מאוד!

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק כח סעיף ח.