לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מקרר במתנה למחלל שבת

שאלה:

שלום עליכם
יש לי מקרר בבעלותי שאני לא צריך
האם אפשר לתת אותו למישהו שאינו שומר שבת . אז בוודאי ישתמש בו בשבת וחלל בו שבת . וכמובן אני מדבר על מישהו שבטוח יפתח ויסגור וישתמש בשבת . האם מותר לי ?

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי, כאשר אני מוכר רכב למחלל שבת וכדומה, אם זה לא בטוח שיסע בשבת יש להקל, בצירוף הסברא שכיון שיכול לקנות במקום אחר אין כאן לפני עיור אלא רק מסייע ולדעת הש"ך בסי' קנו אין איסור מסייע במומר, אבל אם בודאי יחלל שבת יש בזה בעיה. כאן יש עוד סברא להקל, ראשית מדובר בחששות דרבנן, ובדבר שאינו מתכוין, ולכן הגם שזה פסיק רישא בדרבנן, זה גם צירוף עם הנ"ל להקל.

אמנם זה הכל במכירה, אבל לתת במתנה דבר שיכול לגרום מכשול, ודאי שלא, תן אותו למישהו שומר מצוות, יש הרבה נזקקים.

מקורות:

ראה שבט הלוי ח"ה סו"ס מא.