מקח טעות ברכישת רכב

שאלה:

אם נאמר לי על רכב שהוא שווה 100000 שקל ואני הרווחתי וקניתי ב77000 שקל ולא בדקתי, לאחר מכירה אני מבין שזה באמת לא המחירון שלו אלא פחות מ77000 פלוס כמה פגמים שגיליתי ברכב, אפשר לבטל עיסקה בטענת מקח טעות?

תשובה:

שלום וברכה,

מדין אונאה אם האונאה עד 17% אין לבטל את המקח. אם זה יותר מ17% מצד הדין ניתן לבטל, אולם כיון שניתן לברר בקלות את המחירון של הרכב לא יכול לבטל את המקח.

לגבי הפגמים אם הפגמים מהותיים שמקובל להקפיד ולבטל את העסקה, יכולים לדרוש ביטול עסקה, אם הפגמים לא מהותיים, ואנשים לא מבטלים את המקח, לא ניתן לבטל את העסקה.

בהצלחה וראה כאן.