דיווח לעיריה על פיצול דירה

שאלה:

בבנין שמור שבו אני גר ויש לי דירה בבעלותי שכן אחד החליט לפצל את הדירה שלו לשלש והתייעץ איתי קודם ואמרתי לו שלדעתי לא כדאי לו לפצל כי השכנים שם מאוד שמרנים לבנין ויעשו לו בעיות ,למרות הפצרותי החליט כן לפצל את הדירה וכעת השכנים שם מתכוונים לגשת לעיריה להתלונן עליו כמובן שזה מטריד גם אותי מכיוון שאני מכיר מקרוב אלו דיירים בעיתיים הולכים לגור בדירות מהסוג הזה שאלתי היא כזאת
האם מותר להתלונן עליו באופן אישי לרשויות
והאם מותר להשתתף עם השכנים ולחתום איתם יחד על התלונה לעיריה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להלשין לרשויות ופעמים שיש בדבר משום איסור מוסר. כל דיון בין שניים צריך להיות בבית דין. ולכן מוטל על הדיירים לפנות לבית דין. רק אם הנתבע לא מסכים להופיע בבית דין בית דין נותן היתר לכמ"ש – כל מה שרוצה. ולכן אסור להלשין ולא להצטרף עם הדיירים על תלונה.

לפי הלכה אם פיצול הדירה לא מוריד את ערך הדירות הקיימות, ואין הפרעה אמתית, לא ניתן לעכב על פיצול דירה. אם מדובר בבניין של דיירים מועטים, והוספת דיירים גורם לירידת ערך של הדירות, יכולים השכנים לעכב על כך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בהרחבה בעלון המשפט גיליון מספר 49 עמוד 6 מאמר בנושא.