ברכת הגומל/סעודת הודיה

שאלה:

שלום,
אחי בן 43 עבר צינתור בהצלחה בשבוע שעבר, זה היה עניין של דקות והמצב היה יכול להיגמר אחרת.
האם צריך לעשות ברכת הגומל או סעודת הודיה?
אם כן אשמח לדעת מתי צריך לעשות ומה כל התהליך כולל.
מרגישים צורך עז להודות על כך שעלינו עדיין איתנו.

תשובה:

שלום וברכה

בהחלט יש לברך ברכת הגומל כדין חולה שנתרפא, אחרי שירגיש מעט יותר טוב ויבוא לבית הכנסת יש לכבדו בעלייה לתורה ולאחריה יברך ברכת הגומל. אין חיוב לעשות סעודת הודיה אבל תמיד זה טוב ויפה להודות לה', עשו כרצונכם.

בשורות טובות ורפואה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אשמח לדעת אם אפשרי לעשות סעודת הגומל כארוחת שישי בערב בביתי ואיך עושים בעלי עבר צינתור אתר התקף לב עם חסימה 100 אחוז אושפז עם רגישות לאספירין ומטופל בנסיון להתגבר על הרגשיות