מכשירים פסולים בבית

שאלה:

שלום וברכה.
לצערינו יש לנו שלושה מכשירים "טמאים" בבית
פלאפון ועוד 2 טאבלטים. אנחנו מאוד רוצים להפטר מהם, העניין הוא שעל פלאפון וטאבלט אחד אבא שלי הוא המשלם בהוראת קבע, ועוד טאבלט ששילמנו עליו את הכל ולא חייבים לאף אחד.
רצינו לדעת: האם את הטאבלט שאנחנו לא חייבים כבר לשלם עליו אפשר לשבור או לתת אותו למישהו שבאמת צריך בו.
ואת הפלאפון והטאבלט להחזיר אותו לאבא שלי ולהסביר לו שזה לא מתאים לאורח חיים שבחרנו, אני יכול לומר שאולי הוא לא יבין את הסיבה האמיתית אבל הוא כן יתמוך בנו, וזה לא יגרור לאיבה מצידו כלפיי הדתיים

תשובה:

בודאי אפשר וכך ראוי, תצליחו מאוד!

רק כיון שאתם חדשים בדרך, כדאי לשים לב להתמקד במה שממש חייבים וללכת בזהירות שלא תשברו חלילה מעזיבת כל ההרגלים. במה דברים אמורים. אם תוכלו לשים סינון טוב של נטפרי או אתרוג על המכשיר ולהשתמש בו רק לצרכים שבאמת יש, בנק, המכלול [תואם ויקיפדיה] וכדומה, בלי בידור וסרטים חלילה או תמונות לא טובות, זה בסדר גמור, ולא צריך לגמרי לזרוק הכל מהבית ולהתנתק לגמרי מכל קשר לאינטרנט. אני קצת חושש שאם בבת אחת תלכו לקיצוניות שניה זה לא יהיה לכם טוב כל כך. אבל ודאי אין להשאיר בבית אינטרנט פרוץ בשום אופן.

בהצלחה רבה מאוד.