הפלה

שאלה:

פנויה שהתעברה מגוי רח"ל, שואלת האם מותר לה לשתות שמן קיק להפיל את עוברה (לאחר ארבעים יום מהעיבור). אמא שלה אלמנה והיא בצער נורא.

תשובה:

שלום רב,

מבלי להתייחס לאופן ההפלה הרצויה שאני לא מאמין שתשפיע משהו.. לעצם השאלה זה בעיה, לא התירו הפלה רק לעיתים נדירות כאשר הצפי הברור הוא למום מאד משמעותי וכד', וגם זה לא מוסכם אבל הפלה רק משום שיש בזה חוסר נעימות או אפילו מעבר לכך, אני לא מאמין שמישהו יתיר הפלה במקרה כזה.