כשרות פטריות

שאלה:

שלום
פטריות הנמכרות בתוך סלסלה עם ניילון נצמד –
1. האם צריך לבדוק הכשר על הניילון הנצמד? (לדעתי זה של הרב אפרתי, אבל כשקניתי, לפעמים לא הסתכלתי אם באמת יש כשרות על הניילון הנצמד)
2. בכל מקרה, במידה וכשר, האם צריך לבדוק אותן?

תודה רבה!!

תשובה:

יש לבדוק הכשר. בדיעבד שכבר קנית, אם זה היה בחנות שהירקות שם כשרים למהדרין יש להניח שגם זה היה בהכשר טוב. להבא יש להסתכל, כי יש פטריות שנגועות מאוד.

בכל מקרה יש לפרוס את הפטריות לרוחב ולראות אם יש חשש נגיעות, מחילות וכדומה.