חלום על נפטר

שאלה:

שלום רב, אני אתמול חלמתי על סבתא שלי שנפטרה לפני שבועיים
חלמתי שהיא שוכבת בבית שלה אבל הבית הישן שלה וכבר הודיעו לנו שהיא נפטרה, ופתאום אני מתחילה לספר בדיחה כזאת והיא פותחת את העיניים ומתחילה לצחוק.
רציתי לדעת האם יש לזה משמעות?

תשובה:

אין משמעות. טבעי שחולמים על אנשים שרק עתה נפטרו כי חושבים עליהם במשך היום. רק מה שחשוב זה לעשות לעילוי נשמתה, להתחזק באיזו מצוה, ולומר תהילים, לדאוג שיאמרו קדיש וכו', זו שנה לא פשוטה בשבילה, בשנה הראשונה הנפטר עובר דין על כל מעשיו וצריך למעשינו מאוד.

בשורות טובות.