שבת דרש ואזכרה

שאלה:

שלום רב, אני בנתק מהמשפחה שלי, עשיתי איתם את השבעה אך רציתי לשאול אם אני יכולה את השבת דרש ואת האזכרה לעשות לבד בבית שלי, או שאני חייבת לעשות איתם?

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את השאלה הכואבת. למעשה אין חובה הלכתית לעשות יחד, אבל לפלא בעיני למה לא נלמד את התובנה הכי פשוטה מהפטירה… בכמה שנים ההורים מבוגרים מאיתנו? 20-30 שנה בסך הכל! הם נפטרו לבית עולמם, גם אנחנו לא נשאר כאן לנצח! כל המלחמות והמאבקים ישארו כאן למטה כשאנחנו כבר לא נהיה כאן, הם לא ילכו איתנו הלאה… היופי הוא לעזוב את העולם מוקף באהבה, בשם טוב, בדיבורים יפים, ברושם טוב, מה יש לנו מכל הנתק הזה? כלום שבכלום! צריך להבין שאין לנו כלום מכל השטויות של העולם הזה, הכל אבק פורח, חיים כאן בשביל החיים ששם, ולכן אין מקום למאבקים ולמלחמות, ולכעסים חלילה, יש לקבל את הפרספקטיבה הנכונה ולהבליג ולמחול ולסלוח. לא משנה מי עשה למי ומי התחיל ומי גמר, טוב שם משמן טוב.

בשורות טובות ישועות ונחמות.