נר חנוכה – אשתי תהיה אצל חברתה ואני אצל חבר

שאלה:

שנינו לא נהיה בבית. האם שנינו צריכים להשתתף בשמן כל אחד במקומו?
האם אני והיא שנינו יכולים לברך בברכה? מקורות אם אפשר

תשובה:

שלום וברכה

אם שניכם לא לנים שם אלא רק באים לארוחה וכדומה לכמה שעות, שניכם לא יוצאים ידי חובה באותו מקום גם אם תשתתפו בפרוטה או תדליקו בעצמכם, זה לא מקום ההדלקה שלכם! כל הדין של שיתוף מועיל רק באכסנאי, שגר באותו היום מחוץ לבית, והוא יכול להיות טפל לאנשי הבית בהדלקתם.

במידה ואתה אכסנאי אצל אותו חבר, כלומר גם אוכל שם וגם ישן בלילה, יש סוברים שהאשה יוצאת ידי חובה בהדלקתך גם כשאתה לא בבית [במידה וממש תדליק שם בפועל], אבל מלבד מה שאין כן דעת רוב הפוסקים ראה משנה ברורה דירשו סי' תרעא הערה 27, אני מבין שזה גם לא המקרה. כמו כן דין זה הוא חד צדדי, כלומר גם לדעה דחויה זו, אתה יוצא בהדלקתה רק אם היא תדליק בבית שלכם, וזה לכל הדעות. לסיכומו של דבר, תהיו בבית ותדליקו יחד ככל עם ישראל, ותזכו לחיים טובים שמחים ומאושרים.