אמירת על הניסים בערבית בפלג ערב חנוכה

שאלה:

שלום כבוד הרב רציתי לדעת מה הדין לגבי אמירת על הניסים ביום הראשון של חנוכה כאשר מתפלל ערבית בפלג המנחה? תודה

תשובה:

כיון שתפילה זו שייכת ללילה הבא יש לומר על הניסים.

מקורות:

שער הציון למשנה ברורה סי’ תרצג ס”ק ז, ומקור הדברים במהרי”ל הל’ פורים לענין הזכרת על הניסים בערבית של לילה ראשון של חנוכה. אולם, בשו”ת ארץ צבי סי’ כה נראה שחולק וסובר שבאופן זה אין אומרים על הניסים אך מנהג העולם בזה כמשנה ברורה.