עליה לבית העלמין לקברי צדיקים בחנוכה

שאלה:

האם אפשר ללכת על קבר אדמו"ר מזויעהל בחנוכה הנהוג בימי שני וחמישי

תשובה:

אפשר ללכת. הנדון לגבי הליכה לקברים בימי מועד הוא מחמת הצער שגורמת פטירתם לאדם, בקברי צדיקים יש להקל, בפרט בחנוכה שאינו מועד ממש.

תפילות על קברי צדיקים זה מנהג חשוב וטוב והיא סגולה לקבלת תפילות, מה שאמרת שזה "נהוג" בשני וחמישי, יצויין שודאי אינו מנהג קדום, אלא מבוסס על חלום כלשהוא שחל אחד ממקורבי הצדיק לפני שנים בודדות.

מקורות:

על עליה לקבר בחנוכה וטעם הנוהגים להמנע מכך, ראה יביע אומר חלק ז’ יו”ד סי’ מ”ב וגשר החיים פכ”ט הביא ב’ מנהגים בזה.