הכשרת תבניות אפייה חדשות

שאלה:

מה דין תבניות אפיה, (תבניות רגילות וכן הרשת) לענין הגעלה ,וכן מצד טבילה האם אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית מעליהם.

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שמדובר בתבניות חדשות, המציאות היום שהשימוש הוא בחומרי הברקה סינטטים ואין חשש דבר אסור, וגם אם יש בהם חומרים אסורים הם כבר נפסדו לגמרי בשעת השימוש בהם, לן מעיקר הדין אין צורך בהגעלה, ומי שיעשה כאן ליבון קל, הפעלת התנור ריק עם התבניות על חומו המירבי ל40 דק' כבר עשה את המירב וזה ודאי טוב. טבילת כלים ודאי צריך, התבניות משמשות גם בתוכן ולא רק על גביהן.

שבת שלום.