ירקות שמיטה עכשיו

שאלה:

ירקות שכתוב עליהם בחנות שהם מגידול נוכרי (מלפפון, עגבניה, קישוא וכו') האם עדיין צריך לשמור? או שבשלב זה של השנה הירקות כבר אינם קדושים?

תשובה:

שלום וברכה

אם זה כתוב אז בהכרח זה עדיין מגידולי השביעית, אחרת מערכת הכשרות לא היתה דורשת לכתוב זאת, ואז אדרבה, יש בעיה חמורה יותר משמירת קדושת שביעית, יכול להיות כאן חשש אכילה לאחר זמן הביעור, כיון שהכלל הוא שמה שכבר אין מגידולי אותה שנה בשדה כבר הגיע זמן ביעורו והוא אסור באכילה. לפי הטבלה שאני רואה של בית המדרש לחקר החקלאות על פי הלה בדיוק השבוע מסתיים החשש, ובימים הקרובים כנראה כבר לא ישווקו ירקות משנת השמיטה.