דילוגים בברכת הלבנה

שאלה:

שלום, מצרפת שאלה שהבן שלי ביקש שאברר –

אמרנו ברכת הלבנה במוצש בסיום ערבית בבית הכנסת והפסקתי ושיניתי מקום כדי להיות מתחת לכיפת השמים. כדי להדביק את כולם לא אמרתי הכל כפי שכתוב בסידור (ולא חזרתי כמה פעמים על החלק לאחר הברכה כי לא הבנתי שצריך). האם צריך לחזור על הברכה, ואם כן האם על כולה או על חלק מסוים. תודה

תשובה:

שלום וברכה

לא צריך לחזור, העיקר זה הברכה עצמה, כל הפסוקים הנאמרים לפני ואחרי זה מנהג בעלמא, להבא כדאי להיות יותר מרוכזים, אבל יצאת ידי חובה והכל מצויין.

ברכה והצלחה, ורוב נחת לאם המסורה!