ברכת שהחיינו על כמה בגדים יחד

שאלה:

שלום וברכה
1.אם יש ברשותי מספר בגדים חדשים. מה עדיף לברך על אחד ולכוון על כולם (כדי למנוע ברכה לבטלה על הבגדים האחרים החדשים שעתידה ללבוש למחרת) או מראש לא לכוון על אחרים כדי לזכות בעוד ברכה של שהחינו ביום שלמחרת?
2. אם התכוננתי לשבת ולבשתי את הבגד החדש,אך לא בירכתי. מחכה לכניסת שבת לברך שהחיינו.
האם לבישה שלו מעל חצי שעה (בדומה להיתר ללבוש בגד חדש "שהתיישן" בלבישה שלו מעל חצי שעה בתשעה באב) כבר איננה נחשבת חדשה ולא יכולה לברך שהחיינו?

3. האם ניתן למזוג מים רותחים על מקל קינמון? אין בזה דין בישול?
תודה ושבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

1. כיון שהעיקר להלכה לפי הרבה פוסקים לברך בשעת הקנייה ולא בשעת הלבישה, כדאי לכוון בשעה שאת לובשת את הראשון שתחול הברכה על כל הבגדים הללו שקנית עכשיו, ולא בלרך כל פעם מחדש.

2. אפשר להמתין לשבת כיון שזו עדיין אותה לבישה וניכר החידוש אבל אין עניםן להמתין, אדרבה כדאי להזדרז בברכה.

3. ודאי יש בזה חשש בישול.