שאלה:
שלום,
בטעות שטפתי כלים בשריים בסקוץ חלבי.
המים היו בטמפרטורה חמימה (כמו של מקלחת) ולא קרים.
האם יש להכשיר את הכלים?
תודה,
משה
תשובה:
אפילו שהמים היו חמים הכלים כשרים, אינני בטוח שהיו שם שיירים, ומן הסתם גם הכל פגום על ידי הסבון, ולא ברור שהמים בחום שהיד סולדת, וסביר שיש גם ביטול בשישים, אבל כמובן לכתחילה יש להמנע מזה לגמרי. ואם מדובר בכיור אחד, לעולם אל תרחץ שם כלים במים חמים רק במי ברז קרים. זה יותר חשוב מהנושא של הסקוצ'.
ברכה והצלחה ושבת שלום.