כוס קידוש והבדלה שרחצו בסקוצ' חלבי

שאלה:

1. כוס קידוש והבדלה פרווה שנשטפה במטבח שבו כיור אחד וסקוצ' אחד לחלבי ובשרי- האם מותר אפילו לכתחילה להשתמש בה לקידוש ולהבדלה או שעדיף להימנע מזה?
2. יש הבדל בין כוס מתכת או זכוכית לעניין זה?
3. יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בעניין זה?

תשובה:

מותר להשתמש גם לכתחילה. בודאי רחצו במי ברז קרים, גם השימוש הוא בקר, והשימוש הוא פרווה, אין כל חשש.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם השימוש היה בדבר חריף היתה בעיה לפי זה? אבל אני מבין שיין או מיץ ענבים זה בטח לא דבר חריף שבולע. וזה גם לפי האשכנזים וגם לפי הספרדים?
    הבנתי נכון?

  2. לחדד את ההבנה:

    הכוונה שמדובר באותו סקוצ' לחלבי ולבשרי ובאותו כיור לחלבי ולבשרי.
    כיוון שמדובר על קידוש והבדלה על יין קר או מיץ ענבים שאינם נחשבים דבר חריף שבולע טעם אפילו במצב קר- זה מותר אפילו לכתחילה ממש.
    הבנתי נכון?

  3. זה כשר לכתחילה אבל אין לעשות כך לכתחילה, למה שיהיה אותו סקוצ' לחלבי ולבשרי, זה ממש לא נכון. כאשר יש כיור אחד יש לעשות שני סקוצ'ים, ולהקפיד שתמיד רוחצים כלים במים קרים בלבד.