מכונת קפה במשרד – חלב לא מהדרין

שאלה:

במשרד בעבודה יש מכונת קפה מוסדית.
אנשי התחזוקה דואגים למלא אותה בפולי קפה ואילו לחלב- יוצאת החוצה צינורית פלסטיק ועובדי המשרד צריכים לדאוג להכניס אותה לבקבוק חלב טרי.
החלב שהעובדים מכניסים הוא לא תמיד חלב מהדרין.
החלב מובל לתוך המכונה בצינורית הפלסטיק ויוצא מהמכונה כשהוא רותח.
האם כשאני רואה שהחלב הוא חלב מהדרין-מותר להשתמש במכונה, או שכיון שהחלב שאינו מהדרין עבר רותח בצינורות- אסור להשתמש בה, גם כשכרגע החלב מהדרין?

בכבוד רב, ובתודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאולי הכלי כבר לא בן יומו, אל תהיה ראשון ששותה מהמהדרין, כי אז אולי יש שיירים מהחלב לא מהדרין, אבל אחר כך נראה שאפשר. בסופו של דבר לא מדובר במשהו טרף, אלא שאין הקפדה מספקת על חליבה בשבת ועל חליבת גוי. לכן לענין חשש בליעות בכלי שאינו בן יומו – יש להקל.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ישר כח, ותודה רבה.
    רציתי להבין את הדיוק- אם אני רואה בעיני שבבוקר היה במכונה חלב שאינו מהדרין, ומישהו החליף למהדרין וכבר השתמש במכונה-
    האם באותו יום עלי להבין שהכלי בן יומו ולחשוש ולא להשתמש במכונה?
    ישר כחכם, על שמורים תורה בישראל