חרדים – יש להם חיים אנושיים?

שאלה:

היי, יש לי שאלה:
האם אצל החרדים יש רומנטיקה בין בני הזוג?

תשובה:

אצל החרדים בודאי יש השאלה אם גם אצל החילונים יש? זה אינני יודע…

ועכשיו ברצינות… אחת הבעיות הקשות בחברה הישראלית הוא חוסר היכרות, אם הציבור החילוני בארץ היה מכיר בית חרדי, קשר אמיתי פנימי בין בני זוג, אהבת אמת שיש בה קשר נפשי עמוק של בנייה משותפת, שני חלקי נשמה שמתחברים בכל המובנים, הוא היה רואה אחרת את החיים החרדיים, היה מבין אהבה אמיתית מה היא, חיים של סיפוק ועשייה מה הם וכו' וכו', ואז כל המחיצות היו נופלות, היתה הרבה יותר הבנה והשפעה וקירבה בין כולם, וחבל שכל זה לא מספיק קורה… אדם חילוני שרואה זוג חרדים עם זקן ופיאות, לא מבין שיש בן אדם מאחורי החזות הזו… היה טוב יותר בעידן המודרני שכולו הכלה והגשמה עצמית יחידנית וכו', שאנשים יבינו שגם מי ששונה ממך חזותית הוא בן אדם, עם רגשות, עם אהבות וקשיים ורגש וימים כאלו וכאלו, וגם הוא בן אדם שצמא לזוגיות כמו כל אדם אחר ומשתדל להגשים אותה כמו כל אדם וכו' וכו', אלא שיחד עם כל זאת, בכל דבר בחייו ובכל שלב בחייו, גם נמצאת השקפת עולמו והדרך שבה הוא חי את חייו מותאמת לאמונתו, ואין בכך כל סתירה, אלא להיפך, ההיפך הגמור! התורה מלמדת איך לאהוב, ואיך להתחבר ואיך להגשים יחד, ואיך לחיות חיים אמיתיים פנימיים מלאים וגדושים ולא חיים חיצוניים שמושפעים כל הזמן מהחוץ והבית כולו כעלה נידף.

שנזכה כולנו לחיים שמחים ומאושרים.