החזר בטעות של מוכר גוי באינטרנט

שאלה:

קנינו באתר עלי אקספרס מוצר, והמוכר ביטל את הקניה בטעות אפילו שהוציא את המוצר למשלוח, והוא ביקש שנשלם כשנקבל את זה, ובאמת קיבלנו את זה. האם עלינו באמת לשלם לו?

תשובה:

שלום וברכה,

אתם קניתם מוצר וקיבלתם אותו, ועליכם לשלם עבור המוצר שרכשתם. הטעות שהוא עשה בביטול התשלום לא פוטר אתכם מתשלום. ולמרות שהמוכר גוי חייבים לשלם לו, כמבואר בש"ך שלקחת מקח מגוי מבלי לשלם לו הרי זה גזל הגוי. וכ"ש כאן שהגוי יודע מכך שאין היתר להתחמק מתשלום.

בהצלחה.

מקורות:

ראה ש"ך סימן שמח ס"ק ג בשם הרש"ל.