חלוקת פליירים בשבת על ידי גוי

שאלה:

שלום רב,
אני גר בארה"ב, יש לי עסק לתיקון אופניים חשמליים, אחד מהלקוחות (גוי) התלהב מהשירות שאנחנו נותנים והתנדב מרצונו לפרסם את העסק שלנו ביריד של אופניים חשמליים אליו הוא הולך ביום שבת, שאלתי אותו מה יצא לו מזה הוא אמר שנדאג לו להנחה בתיקונים, ושזה יעזור לקהילה כי אין להם מי שיטפל להם בכלים.

האם מותר לי לתת לו פליירים שיחלק לחברים שלו ולאנשים אותם יפגוש ביריד אליו הוא הולך בשבת?

הוא הציע את זה מרצונו, אני לא ביקשתי ממנו.

תודה מראש
שבת שלום.

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה, כיון שהפליירים הללו הם מוקצה, יש כאן סוג של שבות דשבות שאסורה, כלומר אתה בעצם אומר לו ואפילו שולח אותו לחלק חפצי מוקצה באותו יריד. זה שהוא הציע מעצמו אינו רלוונטי כיון שאין לו פליירים ואת זה הוא כבר עושה בשליחותך. אמנם אם הוא יכול לחלק אותם לאו דוקא בשבת, ומחמת נוחותו האישית הוא בוחר לעשות את זה ביום זה, לכאורה מותר. אבל אני לא בטוח שזו הסיטואציה.