כשרות בעבודה

שאלה:

שלום וברכה
ותודה רבה על המענה …

יש לי עוד הצעת עבודה לבייביסטר על ילדה בת 9 שאלתי את האמא שלה לגבי הכשרות, היא אמרה שהם לא שומרים על כשרות , האם זה בסדר לעבוד במקום כזה ?

להיות נוכחת ליד הילדים שהם אוכלים אוכל לא כשר ?

ואם יש בעיה להגיש / ולחמם אוכל כזה ולתת להם ?

במידה ואבקש שהילדים התנהלו מול האוכל בעצמם , יש לה אח בן 15, האם זה בסדר לעבוד במקום כזה ? והאם זה לא בעייתי ?

דבר נוסף אם אני עובדת במקום כמו צהרונים / גנים וכו' מה לגבי הכשרות וניקיון לפסח ,חמץ וכו' ?

והאם יש בעיה לעבוד במקום כמו מעון פרטי מבחינת הכשרות ?

בייביסטרים באופן כללי מה עושים לגבי עניין הכשרות? לא תמיד משפחות שומרות כשרות .

תשובה:

מותר להיות אנשים שלא שומרים כשרות, זה לא אחריותך, אבל אין להגיש לה את האוכל או לחממו עבורה. האח יכול לחמם כרצונו. כדי שלא תהיה בעיה של יחוד אין להשאר לבד בבית עם האח ללא האחות.

אין לך אחריות על מה שיש חמץ או כל דבר אחר בצהרון או במעון, זה לא שלך ולא בניהולך.