הנחת תפילין קודם משיכיר

שאלה:

שאלה לגבי מנין בחו"ל אשר במשך כמה שבועות במשך השנה התחלת התפילה היא לאחר עלות השחר אבל לפני זמן משיכיר (ואי אפשר לאחר הזמן כי אנשים ממהרים לצאת לעבודה ולא יבואו). מה היא הדרך היעילה להתנהג? שמעתי סברות שונות כגון להניח ללא ברכה וכשמגיע הזמן לעשות ברכה ולמשמש, או להתחיל להתפלל ללא טו"ת ולהניח קודם ישתבח ועוד. מה הדרך הנכונה. והאם יש נפק"מ באם זמן משיכיר יגיע קודם ישתבח או רק לאחר שמו"ע
בתודה מראש

תשובה:

יניחו בין ישתבח ליוצר. יש מחלוקת אחרונים כאשר הגיע הזמן באמצע פסוקי דזמרה אם יניחו מיד או ימתינו לזמן הנ"ל לדעת המשנה ברורה יניחו מיד ולדעת השו"ע  הרב ימתינו, בכל מקרה אין להפסיק בהנחה בין ברוך שאמר לפסוקי דזמרה או בין פסוקי דזמרה לישתבח.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות ברכות השחר ושאר ברכות סימן נג סעיף ג

אין לברך על עטיפת ציצית, בין פסוקי דזמרה לישתבח, אלא בין ישתבח ליוצר (וע"ל סי' נ"ד סעיף ג'). הגה: מיהו הש"צ, אם לא היה לו טלית תחלה, יתעטף בציצית קודם שיתחיל ישתבח, כדי שיאמר הקדיש מיד אחר ישתבח, ולא יפסיק (כל בו סי' ה'). וכן אם אין מנין בבהכ"נ, ימתין הש"צ עם ישתבח, וישתוק עד שיבא מנין, ויאמר ישתבח וקדיש (מהרי"ל).