סכך לאחר סוכות

שאלה:

שלום כבוד הרב,
קטפתי ענפי דקל לסכך וכעת ודחפתי אותם לפח.
האם עברתי על איסור (מצד בן אדם לחבירו) ?
החשש שלי בגלל שהענפים חדים ואפשר להעקץ כשאוחזים בהם.

תשובה:

אין בזה חשש, אנשים יודעים להזהר מדבר כזה גדול. אבל מצד תשמישי מצוה אין לזרוק בבזיון לפח, אלא יש להניח בצד ליד הפח שעובדי העירייה יאספו ברכב המיועד לאיסוף פסולת שאינה זבל.

מקורות:

ראה הפרטים במשנה ברורה בסי' כא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל זה לא בעייתי לשים ליד הפח ?
    כי חבר אמר לי אל תשים ליד הפח זה "לא תרדה בו בפרך"
    ואני לא יודע באיזה יום אוספים שם את הגזם וממה שהבנתי צריך לזרוק סמוך ממש ליום הזה

  2. אינני יודע אם זה יותר טורח בשבילם, ומכל מקום אם זה מה שצריך לעשות עם זה, אין לנו היתר לבזות את הסכך כדי למנוע עבודה מאנשים שעוסקים בה לפרנסתם.