חלום נורא

שאלה:

שלום וברכה, בראש השנה, לפני שבוע, היה לי חלום, אמנם של כמה דקות, אבל הוא מאד טלטל אותי.. חלמתי על מקום חשוך, כנראה שזה היה בשמיים, יש 3 תיבות.. תיבה ימנית כתוב עליה חיים, תיבה אמצעית כתוב עליה שמות, תיבה שמאלית כתוב מוות.. בא יצור מפחיד ומוזר מאוד, גדול, שחור, ומוציא מתיבת השמות פתק, וכתוב שם את שמי ושם המשפחה. היה רעש מוזר, כאילו דיברו שם… והוא לוקח את הפתק שלי ושבריר של שנייה לפני שהפתק נכנס לתיבה השמאלית-מוות, בא יצור לבוש כולו בלבן, עם מספריים ענקיות, וקורע את הפתק לגזרים ומונע ממנו להכניס את השם לתיבת המוות.. והפתק שלי לא נכנס לאף מקום, נקרע לגזרים וזהו.. קודם כל, יש משמעות לחלום? מה פשר כל זה?

תשובה:

החלום מאוד טבעי לאור העובדה שאנחנו עכשיו בימי דין ואנחנו עסוקים בכך במשך היום וממילא זה עשוי לבוא במחשבות בלילה, כך המוח שלנו עובד וזה בסדר גמור, רק מעיד שאת חושבת נכון במשך היום…. אין צורך להתייחס לחלום, אבל כן כמובן כולנו צריכים לזכור שנכון הדבר שיש דין, ויש לחזור בתשובה ולהתפלל לה' יתברך לשנה טובה ומתוקה.

גמר חתימה טובה.