הכנת מחשבים לצורך פיקוח נפש

שאלה:

שלום לכבוד הרב, אני עובד ברשות מקומית כטכנאי מחשבים.
במקרה שיש מבצע של צה"ל וחשש לירי טילים לעבר ישראל, הרשות המקומית מתארגנת למצב חירום.
במקרה שכזה נאמר לי שאני צריך לבוא בשבת/חג ולסדר את כל נושא המחשוב וטלפונים.
האם במצב כזה מותר לי ללכת לעבוד תוך כדי חילול שבת?
הכנת מחשבים, טלפונים וכו'?
אני מצידי טענתי שזה לא בא בחשבון ומבחינתי רק אם נופל טיל בשטח שמוגדר כשטח של הרשות אז אהייה מוכן להגיע.
חדר חירום נועד למקרה שכזה שבו יושבים כל מנהלי האגפים (חינוך,פסיכולוגיה, בינוי,וכו') ובעצם משם מתפעלים את האירוע שקרה בשטח שלנו.
יש לציין שלא תמיד יודעים מראש שיהיה חשש של מלחמה והחדר חירום משמש לעוד דברים כך שאין אפשרות שהוא יהיה מוכן באופן קבוע למקרה חירום.

אשמח שתנסה לדייק לי את התשובה כי מבחינתי זה קו אדום.
וכל עוד זה "בגדר" חשש אין מצב שאני אחלל שבת. גם אם טילים עפים בשמים, כל עוד לא נפל טיל בשטח של הרשות מבחינתי אין לחלל שבת.
האם אני טועה? צודק?
בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה

תשובה:

כדי לקבוע באופן מדוייק יש להכיר הרבה יותר מקרוב ובאופן הרבה יותר מפורט. אבל ברור שכאשר יש טילים בשמים שיכולים כל רגע ליפול אצלכם, כל מערכות החירום חייבות כבר להיות מוכנות, אחרי שהטיל נופל כבר מישהו עלול למות… לכן אני מצי לגשת לרב מקומי שמכיר את המציאות או לפחות לשטוח בפניו את כל הפרטים ובהתאם לכך לפעול.

ברכה והצלחה.