שכר על עבודה בשבת

שאלה:

אני עובדת בתנועת נוער דתית שעיקרה בשבת.
עליי לשלוח בסוף חודש דיווח שעות, האם מותר לי לכתוב שעות בשבת? הרי אסור לעבוד בשבת ולקבל על זה שכר…

תשובה:

אני מניח שלא התכוונת לכתוב בשבת שזה כמובן איסור גמור, אלא לכתוב במוצאי שבת את השעות שעבדת בשבת. לגבי שכר שבת יש לנו כלל שמה שנעשה בהבלעה מותר לקחת, כלומר אם לא מקבלים על כל שעה בנפרד, אלא קובעים שהשכר הוא גלובלי או לחילופין על השעות שלא בשבת שהם הכנה לשבת – מותר.