מעשר כספים עבור ספר על חיבת הארץ

שאלה:

יש לי ספר בנושא סיפורים על גדולי ישראל כיצד חיבבו את ארץ ישראל.
לפי הידוע לי מעולם לא יצא כזה ספר.
ומטרת הספר לעורר את מצוות חיבת הארץ אצל היהודים שגרים כאן
וכמובן גם לעורר את בני חוץ לארץ לבוא לכאן.
יש יהודי שרוצה לתרום חלק מהוצאות הספר ממעשר כספים, האם מותר הדבר?

תשובה:

אם הוא רגיל לתת ממעשרותיו ם למצוות, בית כנסת וכדומה, גם זה מותר בהחלט לדעתי. דומה שמצוה מיוחדת זו שהתנ"ך כולו מוביל אליה, קצת נזנחת בציבור שלנו מטעמים מובנים אבל לא מוצדקים, וחבל. מי שמכיר את דברי הרמב"ן בכמה מקומות בענין זה ועוד, ליבו כואב מציאות זו, וראוי לכל אדם לדבר בביתו בשבח מעלת ארץ ישראל ולהסביר את ההבדל בין בידול מציונות לבין חיבת הארץ הקדושה.

בהצלחה רבה מאוד.